工商舖的實用面積定義

搜尋各區工商舖資訊 (輸入: 地區、大廈)

物業編號:RCPHK951

工廈單位:

工商舖的實用面積定義I

實用面積定義:

  • 單位的實用面積(紫色部分)應量度至相鄰單位分隔牆的中間線。
  • 外牆和分隔公用地方、樓梯等的牆體厚度應包括在內。
  • 平台(黃色部分)應以內部樓面面積方法量度並分別列出。

不論是非住宅或住宅物業,計算單位面積的方法都大致相同。簡單而言:
一個單位的總樓面面積=實用面積+按比例攤分該樓層的公用地方面積+按比例攤分該建築物內的公用地方面積。

另外:

  1. 總樓面面積應包括每層樓面水平外牆以內面積•以及外牆的厚度。
  2. 一般而言,機械房和電機房、垃圾房、水箱、停車層和所有通過該層的升降機和樓梯應不包括於總樓面面積計算在內。

 

商廈單位:

工商舖的實用面積定義C
實用面積定義:

  • 單位的實用面積(紫色部分)應量度至相鄰單位分隔牆的中間線。
  • 外牆和分隔公用地方、升降機槽、光井、樓梯等的跚鱧厚度應包括在內。
  • 樓梯、升降機槽、大堂和公用廁所的公用地方面積不包括在內。

 

商舖單位:

工商舖的實用面積定義S

實用面積定義:

  • 單位的實用面積(紫色部分)應量度至相鄰單位分隔牆的中間線
  • 外牆和分隔公用地方、樓梯等的牆體厚度應包括在內。
  • 閣樓應以內部樓面面積方法置度(綠色部分)並分別列出。

 

實用面積是否最佳的參考指標?

即使兩個單位的實用面積相同,可用面積(內櫳面積)也不一定相同,因為牆身厚度等因素,亦計算在實用面積內。另外,單位的形狀亦會影響實用性。

免費取得工商舖快訊

聯絡代理

李先生 Tommy Li
帝城地產
Tel: 69992393
tommyli@rcphk.com
EA Licence: E-376043

Subject to Contract: This document is prepared by Royal City Properties (HK) Ltd for information only. Whilst reasonable care has been taken in preparing this document, it is subject to change and these particulars do not constitute, nor constitute part of, an offer or contract, interested parties should not rely on the statements or representations of fact but must satisfy themselves by inspection or otherwise as to the accuracy. No person in the employment of the agent or the agent’s principal has any authority to make any representations or warranties whatsoever in relation to these particulars and Royal City Properties (HK) Ltd cannot be held responsible for any liability whatsoever or for any loss howsoever arising from or in reliance upon the whole or any part of the contents of this document. (EA Licence: C-068250)

RCP-BannerAd